dinsdag 30 juli 2013

Een grote meid


Kent u ze ook? Die kinderen die tutten alsof hun leven er vanaf hangt. Ze tutten altijd en overal en maken een scène wanneer hun tuutje er niet is. Ze lopen rond met die tuut tussen hun lippen als ware het een lichaamsdeel.
Mijn oudste dochter was zo eentje. Ze kon zo genietend tutten. En dan haar knuffeldeken tegen haar wang en haar neus.

Tot ze opeens wakker werd. "Mama, tutten is voor kleine meisjes, hé. Ik ben al groot. Wanneer gaan we naar de tuttenboom?" Ik had haar daar al eens wat over verteld over de tuttenboom in Gent. Zij plantte het zaadje.
"Ideaal", zo dacht ik.
En om zo'n bijzondere dag extra feestelijk te maken, koos ze zelf een mooi rokje. Een selfmade cirkelrok uit een kabouterstofje.

Rennen in de schaduw want de zon was te heet.

Spelen bij de fonteinen 

Na een dagje wandelen door Gent, wachtten we op de bus naar de tuttenboom.* Tuut nog tussen de lippen, jah, toen mocht dat nog even... Nog wat lachen en dollen in de schaduw, helemaal klaar voor haar 'moment de gloire'.
Wachten op de bus met haar roze tuutje
Plots ging alles snel, de bus kwam eraan, het gezelschap (4 groten, 2 mediums, 2 mini's en 2 buggy's) sprong op de bus. Aan het Sint-Annarondpunt klonk plots haar fijne stemmetje: "Mama, waar is mijn tuutje?" Mijn hart maakte een sprongetje... De kleine juffrouw was haar tuutje vergeten op straat. Tijd om om te keren was er niet meer en ze had maar 1 tuutje. En daar sta je dan... Symbolisch kreeg ze het babytuutje van een mini. Het was oké, maar niet hetzelfde. Haar tuutje ligt op straat en dat andere tuutje hangt nu in de fopspeenboom. En als ze echt moe is, dan zegt ze nog even: "Ik heb geen tuutje meer, hé. Mijn tuutje ligt op straat. 't Is verloren."
Ach, ook zo worden ze groot. We hebben foto's en een verhaal om haar later te vertellen. En we zijn vooral heel trots want ons klein meisje was zo dapper om afscheid te nemen van haar tuutje.
Fopspeenboom in de Tuin van Kina (Berouw, Gent)

Van feestdag naar pechdag... het ligt maar een busrit uit elkaar.

Stof cirkelrok: Sjiekebiele.be

*Voor wie het echt wil weten, een misverstand bracht ons eerst naar de Wereld van Kina... maar daar is geen tuin met tuttenboom...

2 opmerkingen:

  1. Ik wist niet dat dat echt bestond en dan nog niet eens zo ver hier vandaan... Leuk verhaal heb je daar, ook voor later!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh de tuttenboom! Ik kijk er al naar uit om samen met onze Kobe zijn tutje op te hangen!
    Heel leuke foto's

    BeantwoordenVerwijderen